نعنا

جنس نعنا Mentha، عضوی از خانواده Lamiaceae، شامل مجموعه ای از گونه های مورد استفاده در مقیاس صنعتی و با فرآیند کشت به خوبی توصیف شده و توسعه یافته است. عصاره های این جنس به طور سنتی برای مصارف خوراکی استفاده می شود و به دلیل وجود مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنلی آنتی اکسیدان از ارزش بالایی برخوردار است.

بسیاری از شیمی کاران اسانس، طعم معطر مشخصی را میسازند که با نسبت‌های مختلف ترکیب می‌شود. عصاره نعناع و اسانس های مشتق شده از آنها اثرات قابل توجهی بر روی طیف وسیعی از باکتری ها، قارچ ها یا مخمرها اعمال می کنند که هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در ماتریس های غذایی مختلف آزمایش شده اند. ترکیبات شیمیایی آنها به خوبی شناخته شده است، که استفاده ایمن از آنها را پیشنهاد می کند و حتی باعث می شود تا آنها استفاده ایمن را انجام دهند.

در این قسمت، به بررسی کشت گیاه نعنا، آنالیز فیتوشیمیایی و حتی فعالیت ضد میکروبی گیاه نعناع به دقت شرح داده شده است. همچنین، با توجه به منشاء طبیعی، خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن، به محصولات مشتق شده از نعناع به عنوان جایگزین جالبی برای نگهدارنده های مصنوعی به منظور ایجاد طیف گسترده ای از کاربردها برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و حتی مواد غذایی، تاکید ویژه ای شد. تکنیک های کشت نعناع به طور قابل توجهی بر ترکیب فیتوشیمیایی آن تأثیر می گذارد. هم عصاره ها و هم اسانس ها طیف وسیعی از فعالیت را نشان می دهند که ارتباط نزدیکی با ترکیب فیتوشیمیایی آن دارد. بنابراین اجرای صنعتی جنس منتا به کارایی، ایمنی و طعم خنثی آن بستگی دارد.

گیاه نعنا

  خواص نعنا

گیاهان دارویی منبع قابل توجهی از درمان‌های درمانی هستند، همچنین اساس سیستم‌های درمانی سنتی یا بومی هستند که هنوز به طور گسترده استفاده می‌شود. توسط اکثریت جمعیت در بسیاری از کشورها . اخیراً، پتانسیل‌های قومی دارویی این ماتریس‌های گیاهی مورد توجه مهم دانشمندان و صنعت داروسازی در جهت تکمیل یا حتی جایگزینی دارو درمانی‌های مرسوم قرار گرفته است . علاوه بر این، بسیاری از این گیاهان نیز به دلیل توانایی ارزش افزوده غذایی خود، نقش دوگانه، یعنی طعم غذا و ترکیبات زیست فعال را ارائه می دهند . گونه های نعنا متعلق به خانواده Lamiaceae هستند و به طور گسترده در اروپا، آسیا، آفریقا، استرالیا و آمریکای شمالی پراکنده هستند . گیاهانی از این جنس را می توان در محیط های متعدد و متنوع یافت . داده های اخیر بر اساس ویژگی های مورفولوژیکی، سیتولوژیکی و ژنتیکی نشان داده است که جنس Mentha را می توان به 42 گونه، 15 هیبرید و صدها زیرگونه، واریته و رقم طبقه بندی کرد. در واقع، طبقه بندی نعناع بسیار پیچیده است و همیشه اتفاق نظر وجود ندارد. جنس Mentha اغلب به 5 بخش تقسیم می شود: Audibertia، Eriodontes، Mentha، Preslia و Pulegium . بیشتر گونه های نعناع چند ساله هستند، حاوی اسانس هستند و به طور گسترده به عنوان محصولات صنعتی برای تولید اسانس کشت می شوند. تعریف واضح اسانس بیشتر بر اساس استانداردهای دارویی است. به طور معمول، آنها محصولات خوشبو، با ترکیب پیچیده ای هستند که از یک ماده خام گیاهی تعریف شده از نظر گیاهی با بخار یا تقطیر خشک، یا حتی توسط یک فرآیند مکانیکی مناسب دیگر بدون حرارت به دست می آیند. اصطلاح «اسانس» از این مفهوم ناشی می‌شود که حاوی «جوهر» عطر گیاه است و نباید آن را با ضروری بودن آن برای عملکرد سلول‌های گیاهی یا هموستاز گیاهی اشتباه گرفت. تولیدکنندگان اصلی روغن منتا آمریکا، هند و چین هستند . مهمترین گونه های اقتصادی عبارتند از: Mentha aquatica L.، Mentha canadensis L.، Mentha spicata L. (نعناع) و هیبریدهای آنها از جمله (Mentha × piperita L) که به طور گسترده به عنوان نعناع فلفلی شناخته می شود، یک هیبرید استریل و نسل اول بین (aquatica. و M. spicata) .

برگ‌ها، گل‌ها و ساقه‌های گونه‌های نعنا به‌طور سنتی به‌عنوان چای‌های گیاهی و ادویه‌ها در بسیاری از غذاها برای افزودن عطر و طعم استفاده می‌شوند . مواد گیاهی تازه و خشک، عصاره‌های خام و اسانس‌های گیاه نعناع به‌عنوان بخشی ازصنعت قنادی، به‌عنوان عوامل افزایش دهنده طعم در خمیردندان‌ها، آدامس‌ها و نوشیدنی‌ها، نانوایی‌ها، لوازم آرایشی و بهداشتی، به عنوان محصولات بهداشت دهان، داروها و آفت‌کش‌ها استفاده می‌شوند . دو طعم محبوب نعناع به دلیل (-) - منتول، یک الکل ترپن با طعم قوی، شدید و با طراوت نعناع فلفلی است که بیشتر از هیبریدهای M. aquatica و M. canadensis، و R-(-)-carvone، ترپن به دست می آید. کتون با طعم معمولی چای نعناع مغربی یا کوکتل نعناع که از M. spicata به دست می آید. طعم متمایز دیگری را می توان از گونه های غنی از لینالول به دست آورد، یک الکل ترپن، به عنوان مثال M. arvensis L. همچنین، (-) - منتول، به شکل خالص آن (استخراج شده یا سنتز شده)، همچنین می تواند در مواد غذایی و آرایشی استفاده شود. صنایع در واقع، گونه های نعناع دارای سابقه طولانی استفاده هستند و به دلیل خواص دارویی خود شناخته شده هستند . گونه‌های نعناع، ​​به‌ویژه اسانس‌های آن‌ها و حتی منتول در تک نگاری‌های متمایز توصیف شده‌اند.

منبع :https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6161068/